Ελληνογερμανικό Δίκτυο "Περιφέρειες, Δήμοι, Άνθρωποι"

Εναλλακτικός και Βιώσιμος Τουρισμός στη Θεσσαλία

11.10.2022 Η Ελληνογερμανική Συνέλευση διοργανώνει το συνέδριο με θέμα «Εναλλακτικός και Βιώσιμος Τουρισμός στη Θεσσαλία», με την υποστήριξη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στις 13 και 14.10.2022 στην έδρα του Δήμου στο Μορφοβούνι.


  • 11.10.2022

Θέλετε να μάθετε για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού; Να γνωρίσετε τους τρόπους και τις μεθόδους δικτύωσης και της κατάρτισης; Η Ελληνογερμανική Συνέλευση διοργανώνει ένα πολύ ενδιαφέρον διήμερο συνέδριο με θέμα τις κύριες μορφές εναλλακτικού και βιώσιμου τουρισμού στην περιοχή της Θεσσαλίας και ευρύτερα στον ελληνικό χώρο, στις 13 και 14 Οκτωβρίου στο Μορφοβούνι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Το συνέδριο θα αποτελέσει μια καλή βάση δικτύωσης και συνεργασίας φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων του τουρισμού Ελλάδας και Γερμανίας με στόχο τον βιώσιμο τουρισμό, το στοίχημα των επόμενων δεκαετιών.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κεντρο «Αντώνης Σαμαράκης» στο Μορφοβούνι και στο ξενοδοχείο “Κazarma Hotel” στα Καλύβια Φυλακτής Λίμνης Πλαστήρα.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του τουρισμού, των αρμόδιων υπουργείων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης Ελλάδας και Γερμανίας θα αναδείξουν τις δυνατότητες αξιοποίησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού όλο το χρόνο στη Θεσσαλία και ευρύτερα στον ελληνικό χώρο και θα ενημερώσουν για τα σημερινά δεδομένα και το κανονιστικό πλαίσιο. Μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσουν ειδήμονες του ορειβατικού, πεζοπορικού, ποδηλατικού και καταδυτικού τουρισμού νέες ιδέες και τάσεις στον εναλλακτικό τουρισμό.

Θα αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά και η αποδοχή του περιπατητικού και ορειβατικού τουρισμού, η προβολή και πιστοποίηση μονοπατιών πεζοπορίας και οι δυνατότητες και ευκαιρίες ανάπτυξης αυτού του είδους τουρισμού στο Πήλιο και τη Νότια Πίνδο. Ακόμη, θα παρουσιαστεί πως ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας, με την ανάπτυξη ποδηλατικών διαδρομών σε αρμονία με τον φυσικό χώρο και το περιβάλλον των προορισμών αλλά και άλλες δραστηριότητες. Σε ότι αφορά τον καταδυτικό τουρισμό θα αναλυθούν οι  προοπτικές ανάδειξης του στην Ελλάδα με τα οφέλη που αυτό έχει στις τοπικές κοινωνίες και οι ευκαιρίες ανάπτυξης καταδυτικών πάρκων και επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων και ναυαγίων.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρχει η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βιώσουν τον εναλλακτικό τουρισμό στην πράξη με υπαίθριες δραστηριότητες. Στο τέλος του συνεδρίου θα υπάρξει η ευκαιρία διεξαγωγής  συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης και δικτύωσης για κάθε ένα από τα είδη του εναλλακτικού τουρισμού που παρουσιάστηκαν.

  Facebook Post