Ελληνογερμανικό Δίκτυο "Περιφέρειες, Δήμοι, Άνθρωποι"

Εναλλακτικός τουρισμός στη Θεσσαλία

08.08.2022 Η Ελληνογερμανική Συνέλευση διοργανώνει ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο με θέμα «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού στην Θεσσαλία», με την σημαντική υποστήριξη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στις 13 και 14.10.2022 στην έδρα του Δήμου στο Μορφοβούνι.


  • 08.08.2022

Αφήνοντας πίσω τους περιορισμούς της πανδημίας το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία έχει ως σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων του τουρισμού Ελλάδας και Γερμανίας με απώτερο στόχο την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού στη Θεσσαλία και ευρύτερα στον ελληνικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε ζητήματα εναλλακτικού τουρισμού όπως ο ορειβατικός, ο πεζοπορικός, ο ποδηλατικός και ο καταδυτικός τουρισμός και τους τρόπους δικτύωσης για την ανάπτυξη τους. Ακόμη, θα διεξαχθεί εργαστήριο (workshop) με θέμα την αλυσίδα των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών όπως οι στοχευμένοι τρόποι προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η ανάπτυξη προτύπων ποιότητας και κατάρτιση και οι καινοτόμες τουριστικές προτάσεις που ανταποκρίνονται στις νέες ταξιδιωτικές προτιμήσεις των επισκεπτών και θα συνδράμουν στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των δήμων της Θεσσαλίας και της Ελλάδας.

Στόχος η συζήτηση και η συνεργασία με όλους τους κρίσιμους παράγοντες για τη εύρεση δημιουργικών και καινοτόμων λύσεων για τη δημιουργία μίας καλής βάσης δικτύωσης και συνεργασίας φορέων των δύο χωρών με στόχο τον βιώσιμο τουρισμό, το στοίχημα των επόμενων δεκαετιών.

Περισσότερα εδώ: https://grde.eu/event-tourism-thessalyGR

  Facebook Post