Ελληνογερμανικό Δίκτυο "Περιφέρειες, Δήμοι, Άνθρωποι"

Πολιτική προστασία

Η πολιτική προστασία δεν θα ήταν δυνατή ανά την επικράτεια χωρίς τις εθελοντικές πυροσβεστικές υπηρεσίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία.Η πολιτική προστασία δεν θα ήταν δυνατή ανά την επικράτεια χωρίς τις εθελοντικές πυροσβεστικές υπηρεσίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία. Ο ετήσιος κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός στις νότιες ευρωπαϊκές χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας – και θέτει τα πυροσβεστικά σώματα μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις. Η καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών και η προστασία από καταστροφές υπόκειται στην Ελλάδα κατά κύριο λόγο στην αρμοδιότητα του επαγγελματικού πυροσβεστικού σώματος. Συνεπώς το ζητούμενο την Ελλάδα είναι να διευρυνθεί η υποστήριξη του επαγγελματικού πυροσβεστικού σώματος από εθελοντικές υπηρεσίες. Η ανταλλαγή εμπειριών, η υποστήριξη των εθελοντικών πυροσβεστικών υπηρεσιών και η προμήθεια και παράδοση οχημάτων κατάσβεσης και συσκευών διάσωσης, καθώς και η υλοποίηση και προώθηση προγραμμάτων συνεργασίας και εκπαίδευσης στον τομέα της πολιτικής προστασίας βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του θεματικού πεδίου.

Ανακοινώσεις για το θέμα Πολιτική προστασία

Παρουσία Δήμου Ανατολικής Σάμου στην διεθνή ημέρα αδελφοποιημένων πόλεων του Δήμου Sindelfingen

Στο πλαίσιο της εμβάθυνσης των σχέσεων μεταξύ των Δήμων Ανατολικής Σάμου και Ζιντελφίνγκεν πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Δήμου Ανατολικής Σάμου στην πόλη του Ζιντελφίνγκεν με την οργάνωση και το συντονισμό της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ) στηρίζει τη συνεργασία στην πολιτική προστασία

Η εθελοντική πυροσβεστική του Δήμου Trochtelfingen δώρισε προς τις Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου (Ε.ΔΥ.Σ) του Δήμου Τανάγρας ένα πυροσβεστικό όχημα με τον εξοπλισμό του.

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην προστασία της φύσης

Το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου συνεχίζουν με το Φυσικό Πάρκο Sauerland-Rothaarsteig την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Θάσος και Rottenburg ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διάσωση των δασών

Με πρωτοβουλία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και σε συνεργασία με το Δήμο Θάσου ξεκίνησε το „Έργο Αναδάσωσης Green Thassos/Black Forest“

Θάσος και Ρόττενμπουργκ μαζί για τη διάσωση των δασών

Συνεργασία πανεπιστημίων υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης