Ελληνογερμανικό Δίκτυο "Περιφέρειες, Δήμοι, Άνθρωποι"

Τουρισμός

Ο τουρισμός είναι ο στυλοβάτης της ελληνικής οικονομίας. Απασχολεί περισσότερους από 900.000 εργαζόμενους και συνεισφέρει με μερίδιο 20% σχεδόν στο ΑΕΠ της χώρας.Ο τουρισμός είναι ο στυλοβάτης της ελληνικής οικονομίας. Απασχολεί περισσότερους από 900.000 εργαζόμενους και συνεισφέρει με μερίδιο 20% σχεδόν στο ΑΕΠ της χώρας. Τα τελευταία χρόνια αναδείχθηκαν πολυάριθμοι ελληνικοί προορισμοί στον τουριστικό χάρτη. Αρκετές ελληνικές περιφέρειες διαθέτουν πολύτιμη εμπειρία στον τομέα του destination branding από το οποίο μπορούν να επωφεληθούν οι γερμανικοί δήμοι.

Περί τα 30 εκατομμύρια άτομα επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, με τους περισσότερους τουρίστες να προέρχονται από τη Γερμανία. Η διαφοροποίηση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος προσφέρει δυνατότητες για επέκταση της τουριστικής περιόδου. Ταυτόχρονα θέτει στον κλάδο μεγάλες προκλήσεις, καθώς απαιτούνται ελκυστικά, καινοτόμα και κυρίως αυθεντικά τουριστικά προϊόντα. Η Ελλάδα μπορεί να τα προσφέρει όλα αυτά, όμως χρειάζεται να αναπτυχθεί η σωστή περιφερειακή στρατηγική προώθησης και στις δυο χώρες. Η δικτύωση των τοπικών εμπλεκόμενων φορέων είναι πολύ σημαντική. Μόνο από κοινού με τους εκπροσώπους της αυτοδιοικητικής και περιφερειακής πολιτικής, τους συντελεστές της οικονομίας και τις ενώσεις και συλλόγους μπορούν να προωθηθούν οι αναπτυσσόμενες πρωτοβουλίες. Η ΕΓΣ στηρίζει ενεργά τη διαδικασία αυτή.

Ανακοινώσεις για το θέμα Τουρισμός

Ο Τουρισμός στην εποχή της πανδημίας

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώθηκε από την Ελληνογερμανική Συνέλευση ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού, ο εντεταλμένος για την ΕΓΣ, γερμανός Υφυπουργός κ. Barthle, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κλάδου του τουρισμού από Ελλάδα και Γερμανία συζήτησαν για το αύριο του τουρισμού σε συνθήκες πανδημίας.

Αποστολή εμπειρογνωμόνων από τον δήμο Αριστοτέλη στο Φράιμπουργκ

Με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε αποστολή εμπειρογνωμόνων από το Δήμο Αριστοτέλη στο Φράιμπουργκ με θέμα τον οινοτουρισμό, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και οινοποιοί.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ) στηρίζει τον Ελληνικό Τουρισμό

Συνάντηση εργασίας του Εντεταλμένου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ) Νόρμπερτ Μπάρτλε και του Έλληνα Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη

Η Ελληνογερμανική συνέλευση στηρίζει τον Ιαματικό Τουρισμό

Aποστολή εκπροσώπων ελληνικών ιαματικών πόλεων σε λουτροπόλεις της Βαυαρίας υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ)

Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση του Δικτύου Μονοπατιών της Κρήτης

Ο περιπατητικός τουρισμός δίνει νέες προοπτικές στην τοπική οικονομία της Χερσονήσου με τη στήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ)

ITB 2019-O Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Τσέγας και ο Εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV) κ. Μπάρτλε χαιρετίζουν το μνημόνιο μελλοντικής συνεργασίας

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB 2019, το Κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και η Περιφέρεια Κρήτης υπέγραψαν σήμερα παρουσία του Εντεταλμένου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV), Νόρμπερτ Μπάρτλε, και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, Κωνσταντίνου Τσέγα, μια συμφωνία στενότερης οικονομικής συνεργασίας με επίκεντρο τον τουρισμό.

Εμπόριο, Τουρισμός και Επαγγελματική Κατάρτιση στο επίκεντρο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας

Οι Περιφέρειες Β. Αιγαίο και Μεκλεμβούργου συνεργάζονται υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ)

Τουρισμός, φυσικό κάλλος και τοπικά προϊόντα φέρνουν την Ήπειρο και τη Νότια Βεστφαλία πιο κοντά

Αποστολή εμπειρογνωμόνων και δημάρχων με θέμα τη συνεργασία μεταξύ Γεωπάρκου Ηπείρου και Φυσικού Πάρκου Sauerland Rothaargebirge στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ)

Ο Προσκυνηματικός Τούρισμος έχει μέλλον στα Τρίκαλα

Γερμανίδα εμπειρογνώμων συνεργάζεται με Έλληνες συναδέλφους της στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ)

Νέες συνεργασίες για τους δήμους Χερσονήσου και Μπινζ

Υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ) ανοίγουν νέοι ορίζοντες στον τουρισμό και στην απασχόληση των νέων

Κατακόρυφη αύξηση του προσκηνυματικού τουρισμού στους Φιλίππους, τόπου πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

Στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ) προωθείται η τουριστική ανάπτυξη

Νέες συνεργασίες μεταξύ Δήμων Λάρισας και Offenburg

Στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ) συζητήθηκαν η τουριστική ανάπτυξη και το περιβάλλον

Ο Τουρισμός στο επίκεντρο συνεδρίου στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης

Με τη συμμετοχή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ)