Ελληνογερμανικό Δίκτυο "Περιφέρειες, Δήμοι, Άνθρωποι"

1ος διαγωνισμός ηλεκτροσυγκόλλησης με την υποστήριξη της ΕΓΣ

11.08.2020 Οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Γερμανική Ένωση Ηλεκτροσυγκολλήσεων (DVS-GSI) και την Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV) δημιουργούν νέα πρότυπα επαγγελματικής κατάρτισης με το πετυχημένο πρόγραμμα πιστοποίησης ηλεκτροσυγκολλητών.


  • 11.08.2020

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης το 2016 ως πρόγραμμα για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας. Από το πρωτοποριακό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα πιστοποίησης Ηλεκτροσυγκολλητών αποφοίτησαν 300 ηλεκτροσυγκολλητές τα τελευταία τρία χρόνια. Το πρόγραμμα ανανεώνεται συνεχώς και οδηγεί σε πιστοποίηση παγκόσμιας κατοχύρωσης, με βάση το διεθνές πρότυπο ISO 9606.

Με έπαθλο τη δωρεάν συμμετοχή σε πρόγραμμα ανταλλαγής Εrasmus μετεκπαίδευσης Ηλεκτροσυγκολλητών στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργάνωσαν με επιτυχία τον 1ο Διαγωνισμό Ηλεκτροσυγκόλλησης, για όλους τους απόφοιτους του προγράμματος πιστοποίησης Ηλεκτροσυγκολλητών. Οι διαγωνιζόμενοι, χωρισμένοι σε πέντε ομάδες των τριών ατόμων κλήθηκαν να αντιγράψουν μια συγκεκριμένη μεταλλική κατασκευή και εν συνεχεία να δημιουργήσουν μία μεταλλική κατασκευή δικής τους επιλογής. Οι συμμετέχοντες δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι και ότι παρά την πολυετή τους εμπειρία με την ηλεκτροσυγκόλληση, το πρόγραμμα τους έδωσε σημαντικές επιπλέον γνώσεις και τη δυνατότητα να δουν το επάγγελμα τους από διαφορετική οπτική γωνία. Από την πλευρά τους οι διοργανωτές χαρακτήρισαν υποδειγματική τη συνεργασία με την DVS και την Ελληνογερμανική Συνέλευση τονίζοντας τη σημασία της διασύνδεσης κατάρτισης στη βιοτεχνία με την αγορά εργασίας.

Η εφαρμοσμένη ηλεκτροσυγκόλληση παραμένει περιζήτητη επαγγελματική δεξιότητα στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί προσαρμοζόμενο στις νέες συνθήκες που έχουν ανακύψει λόγω της πανδημίας του COVID-19 με τη διεξαγωγή των θεωρητικών μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης. Η Ελληνογερμανική Συνέλευση θα συνεχίζει να υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που προωθούν την ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο και αναζητά και άλλες τεχνικές δεξιότητες, στις οποίες θα μπορούσαν να υλοποιηθούν ανάλογα προγράμματα.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση είναι ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

  Δελτίο τύπου - PDF (DE)  Δελτίο τύπου - PDF (GR)   Facebook Post