Ελληνογερμανικό Δίκτυο "Περιφέρειες, Δήμοι, Άνθρωποι"

Oινική συνεργασία του Δήμου Αριστοτέλη με το Δήμο Freiburg

04.10.2021 Με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε πολυήμερη αποστολή αυτοδιοικητικών εκπροσώπων του Δήμου Freiburg στην περιοχή της Χαλκιδικής. Yπογραφή διμερούς συμφωνίας μεταξύ των δήμων Αριστοτέλη και Freiburg με σκοπό την ανάπτυξη κοινών οινοτουριστικών δράσεων και οινικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο περιοχών.


  • 04.10.2021

Οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι του Freiburg  και της ένωσης οινοποιών Βάδης – Βυρτεμβέργης  είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα οινοποιεία της Ανατολικής Χαλκιδικής, αποκτώντας βιωματικές εμπειρίες και απολαμβάνοντας αντιπροσωπευτικά γεύματα με προϊόντα οίνου. Η πενθήμερη επίσημη επίσκεψη σε αμπελώνες και οινοποιεία εντός και εκτός Αγίου Όρους, πλαισιώθηκε με ξεναγήσεις σε εμβληματικά σημεία της περιοχής, όπως τα Αρχαία Στάγειρα, οι παραδοσιακοί οικισμοί της Αρναίας και της Μεγάλης Παναγίας και οι αρχαιολογικοί χώροι της Ιερισσού και της Ουρανούπολης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης υπογράφηκε διμερής συμφωνία, που επικύρωσε την οινική δικτύωση του Δήμου Αριστοτέλη με το Δήμο Φράιμπουργκ, αναφορικά με την ανάπτυξη κοινών οινοτουριστικών δράσεων και οινικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο περιοχών. Οι δύο δήμοι συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα, να δημιουργήσουν μια νοητή οινική διαδρομή που θα συνδέει τους δύο προορισμούς με επίκεντρο τον οινοτουρισμό και τον πολιτισμό.

Η δικτύωση του Δήμου Αριστοτέλη με τον Δήμο του Φράιμπουργκ έγινε με την συνεργασία και τη βοήθεια της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Η συνεργασία ξεκίνησε πριν έναν περίπου χρόνο στο Freiburg, όπου ο Δήμαρχος Αριστοτέλη παρουσίασε την τοπική οινική υποδομή σε μια πρώτη προσπάθεια προσέγγισης της γερμανικής οινοτουριστικής αγοράς.

  Facebook Post