Ελληνογερμανικό Δίκτυο "Περιφέρειες, Δήμοι, Άνθρωποι"

Oι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Λειψίας συνεχίζουν δυναμικά τη συνεργασία τους

10.09.2020 Με αφορμή την παράδοση των πρώτων λεωφορείων από τη Λειψία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και του Αντιδημάρχου Λειψίας.


  • 10.09.2020

Με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μεταβίβασης των 50 λεωφορείων από το Δήμο Λειψίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, που θα ενισχύσουν αποφασιστικά το στόλο των αστικών συγκοινωνιών της πόλης. Οι δύο πόλεις εμβαθύνουν την πετυχημένη τους συνεργασία, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την αδελφοποίηση τους στην πράξη.

Στη συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον αντιδήμαρχο Λειψίας Ulrich Hörning συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα/οι τομείς της πολύ καλής συνεργασίας τους. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να δρομολογηθεί η ολοκλήρωση της παράδοσης των υπόλοιπων λεωφορείων, η οποία υπολογίζεται στα μέσα Οκτωβρίου και δεσμεύτηκαν αμοιβαία να συνεχίσουν την εποικοδομητική τους σύμπραξη στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν και αυτοψία των πρώτων λεωφορείων από τη Λειψία που έφθασαν στη Θεσσαλονίκη, τα οποία είναι σταθμευμένα στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ και θα ενισχύσουν αποφασιστικά τις αστικές μεταφορές της πόλης. Ακόμη, συζητήθηκαν πιθανοί τρόποι συνεργασίας και σε άλλους τομείς όπως στην εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια αλλά και στη διαδικασία αξιοποίησης των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στη Θεσσαλονίκη όπου ο Δήμος Λειψίας θα μπορούσε να συνδράμει με την εμπειρία του.

Ο κ. Hörning δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μια υπέροχη στιγμή για τη φιλία μεταξύ των πόλεων μας σε δύσκολους καιρούς μιας παγκόσμιας κρίσης για το κλίμα και την υγεία στην Ευρώπη. Χαίρομαι που βλέπω το πρώτο από τα 50 λεωφορεία της Λειψίας να παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Αποτελούν μία καθημερινή μαρτυρία και έμπνευση για περαιτέρω συνεργασία, ιδίως στον τομέα της ανταλλαγής νέων και του πολιτισμού».

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε τέτοιου είδους συνεργασίες που οδηγούν σε λύσεις στα τοπικά προβλήματα μέσα από το πνεύμα της έμπρακτης αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης.

  Facebook Post