Ελληνογερμανικό Δίκτυο "Περιφέρειες, Δήμοι, Άνθρωποι"

Λοιπά Projekts


Για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης δεν απαιτείται εκπλήρωση τυπικών προϋποθέσεων. Μπορεί να λάβει χώρα τόσο αναφορικά με συγκεκριμένα θέματα, όσο και με αναφορά στο περιφερειακό επίπεδο. Από τη συνεργασία προκύπτουν προσωπικές σχέσεις, οι οποίες προωθούν την αλληλοκατανόηση, βελτιώνοντας έτσι επίσης το κλίμα της ελληνογερμανικής συνεργασίας. Αυτό είναι το θεμέλιο για μία μακροχρόνια συνεργασία με διάρκεια. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεν βρίσκονται οι γρήγορες επιτυχίες, αλλά οι βιώσιμες λύσεις.

Χερσόνησος - Binz

Das Ostseebad Binz pflegt eine Kooperation mit Hersonissos und der Region Kreta seit 2016. Der Schwerpunkt der Kooperation liegt im Bereich Tourismus, Abfallwirtschaft und Wirtschaft.

Ανατ. Σάμος - Greifswald

Η συνεργασία ανάμεσα στη Σάμο και τη χανσεατική πόλη Greifswald ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 και επικεντρώνεται στη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού, τη διαχείριση απορριμμάτων και την πολιτική προστασία, ιδίως σε ό,τι αφορά τις διασώσεις στη θάλασσα.

Ξάνθη - Gifhorn

Xanthi und Gifhorn verbindet eine traditionsreiche Partnerschaft seit 1984. Seither bildet vor allem der Jugendaustausch einen Schwerpunkt dieser Kooperation.

Λαγκαδάς - Berlin Steglitz-Zehlendorf

Στην Κοινή Διακήρυξη της 4ης Συνάντησης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στις 23 Οκτωβρίου 2013, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα καταπολεμήσουν τη νεανική ανεργία στην Ελλάδα.

Ωραιόκαστρο - Detmold

Η 2η Συνάντηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης το 2011 αποτέλεσε την αρχή για τη συνεργασία μεταξύ του Detmold και του Ωραιοκάστρου, η οποία έναν χρόνο μετά εξελίχθηκε σε αδελφοποίηση.

Ήπειρος - Südwestfalen

Die Region Epirus möchte sein Tourismusangebot erweitern sowie die Erzeugung und Vermarktung landwirtschaftlicher Produkte stärken.

Θεσσαλονίκη - Leipzig

Οι πόλεις Θεσσαλονίκη και Λειψία συνδέονται με αδελφοποίηση από το 1984.

Κοζάνη - Braunsbedra

Die Stadt Kozani im Norden Griechenlands pflegt mit Braunsbedra aus dem Saale-Kreis eine intensive Partnerschaft.

Κοζάνη - Zeitz

Η εταιρική σχέση ανάμεσα στην Κοζάνη και το Zeitz ενισχύθηκε ύστερα από μία ελληνική αποστολή αντιπροσωπείας τον Απρίλιο του 2015.

Θεσσαλονίκη - Köln

Η συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2011, αν και οι δύο πόλεις συνδέονται με το θεσμό της αδελφοποίησης ήδη από το 1988.