Έλληνες και Γερμανοί μαθητές στα ίχνη του Πυθαγόρα

22.03.2019 Η Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ) διοργάνωσε μαθηματικό διαγωνισμό για νέους στη Σάμο

• 22.03.2019

Ήρθε η σειρά του Πυθαγόρα για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου της Σάμου και τους συνομηλίκους τους από την γερμανική πόλη του Γκράιφσβαλντ, οι οποίοι συναντήθηκαν στη Σάμο στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για να λάβουν μέρος σε μαθηματικό διαγωνισμό.

Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια της μαθηματικής ολυμπιάδας που διεξήχθη τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στο γυμνάσιο του Αλεξάντερ-φον-Χούμπολντ στο Γκράιφσβαλντ με τίτλο «Στα ίχνη του Caspar David Friedrich». Οι είκοσι μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα και τη Γερμανία διαγωνίστηκαν φέτος στη Σάμο σε αντίστοιχο μαθηματικό διαγωνισμό με τίτλο «Στα ίχνη του Πυθαγόρα».

Ο Δήμαρχος της Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποδέχθηκε τους νεαρούς επισκέπτες με μια γιορτή όπου διασκέδασαν μαζί με τους ‘Ελληνες φίλους τους. Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα κατά τις εκπαιδευτικές εκδρομές στο αρχαιολογικό μουσείο της Σάμου, καθώς και στο μουσείο του Πυθαγόριου, τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, αλλά και το παλαιοντολογικό μουσείο στους Μυτιλινιούς.