Ακαδημαϊκές συνεργασίες μεταξύ των ΑΕΙ Σερρών και Offenburg

03.05.2017 Στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ) η συνεργασία των πανεπιστημίων

• 03.05.2017

Μετά από πρόσκληση του κοσμήτορα ΑΕΙ της πόλης Όφφενμπουρκ της επαρχίας Όρτεναου, Prof. Dr. - Ing. Dr. h. c. Winfried Lieber, ελληνική αντιπροσωπεία καθηγητών από τα TEI Σερρών Κεντρικής Μακεδονίας ταξίδεψαν στη Στουτγκάρδη στο πλαίσιο νέων συνεργασιών μεταξύ πανεπιστημίων. Η συνεργασία είναι αποτέλεσμα γνωριμίας και ανταλλαγής εμπειριών που προηγήθηκε το 2015 μεταξύ των δήμων Achern και του τότε Δημάρχου Reinhart Köstlin και του Δημάρχου Σερρών, Πέτρου Αγγελίδη.

Την ελληνική αποστολή πλαισίωσαν οι Δρ. Αναστάσιος Μωυσιάδης, Αναπληρωτής Προέδρου ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, για Οικονομικό Προγραμματισμό και Ανάπτυξη και ο Δρ. Κωνσταντίνος Δαυΐδ, Διευθυντής Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Κεντρικής Μακεδονίας, Σέρρες, Καθηγητής (Dr. - Ing.) Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μηχανουργικής Τεχνολογίας & Συστημάτων Παραγωγής.

Τους Έλληνες καθηγητές υποδέχθηκε εκ μέρους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ο Reinhart Köstlin, πρώην Δήμαρχος της πόλης Άχερν και σήμερα εμπειρογνώμων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και μετέβη μαζί τους στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Offenburg, όπου έγινε παρουσίαση του ιδρύματος.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΙ Σερρών) και συζήτηση για τους πιθανούς τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η ελληνική αποστολή επίσης επισκέφτηκε το Ινστιτούτο για Επανδρωμένα Εναέρια Συστήματα του πανεπιστημίου Offenburg, όπως και το Ινστιτούτο Peter Osypka για «Βηματοδότηση και Αφαίρεση» (Pacing and Ablation).

Οι Έλληνες καθηγητές την επόμενη μέρα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ενεργειακών Συστημάτων (INES) του πανεπιστημίου Offenburg, καθώς και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Έρευνας (IAF).

Επίσης επισκέφθηκαν την πόλη Gengenbach και τα εκεί εργαστήρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Βιομηχανικής Μηχανικής του AΕΙ Offenburg καθώς και τα εργαστήρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Βιομηχανικής Μηχανικής του AΕΙ Offenburg.

Νέες προοπτικές συνεργασίας ανοίγονται για τα δύο ανώτατα ακαδημαϊκά ιδρύματα Όφφενμπουρκ και Σερρών, με ανταλλαγές σπουδαστών του προγράμματος Erasmus+ και πρωτοβουλίες στους τομείς της έρευνας, των συνεδρίων και των καλοκαιρινών σχολείων.