Παρακαλω περιμενετε...
Η επανεργοποίηση –μετά το 2008- της αδελφοποίησης των δήμων Δράμας και Λάουφ βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα του δήμαρχου Δράμας και συντονιστή των ελληνικών δήμων στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ), Χριστόδουλου Μαμσάκου.
Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο δήμαρχος του Λάουφ Μπένεντικτ Μπίσμπιγκ στις αρχές του μήνα και οι δύο πλευρές προχώρησαν στην υπογραφή πρακτικού για την υλοποίηση συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια.
Κατά την επίσκεψη της δραμινής αποστολής συζητήθηκαν εκτενώς θέματα όπως η δυνατότητα αδελφοποίησης σχολείων των δύο δήμων, οι αμοιβαίες επισκέψεις μαθητών στις δυό χώρες και η δυνατότητα επαγγελματικής κατάρτισης μέσω αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις της Γερμανίας .
Στη συνέχεια η δραμινή αποστολή επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εθελοντικού πυροσβεστικού σώματος καθώς και την εθελοντική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και παρακολούθησε σεμινάριο για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ίδρυση εθελοντικού σταθμού πυρόσβεσης στη Δράμα.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο υπό διαμόρφωση κέντρο διαμονής αιτούντων ασύλου του Λάουφ όπου θα φιλοξενούνται προσωρινά 282 πρόσφυγες ενώ έγινε μία εκτενής παρουσίαση του τρόπου που η Γερμανία διαχειρίζεται το προσφυγικό θέμα.
Την ίδια μέρα στο δημαρχείο της πόλης ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος και Λάουφ Μπένεντικτ Μπίσμπιγκ υπέγραψαν στο δημαρχείο του Λάουφ το πρακτικό της συνεργασίας σε συγκεκριμένα έργα για τα επόμενα χρόνια που αφορούν στα εξής:
Τέλος, ο δήμαρχος και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Λάουφ παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Δράμας που έκανε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Δράμας Δημήτρης Καραμπατζάκης.
Η πόλη του Λάουφ βρίσκεται σε απόσταση 17χλμ. από τη Νυρεμβέργη κι εκεί ζουν περίπου 700 Έλληνες, ανάμεσα τους πολλοί Δραμινοί.
Το ελληνικό στοιχείο εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο του Λάουφ από το Δραμινό Νίκο Σοπολίδη, ο οποίος ήταν ο πρωτεργάτης της επίσημης αδελφοποίησης των δύο δήμων που είχε προηγηθεί το 2008 αλλά μετέπειτα έμεινε αδρανής.
Οι αδελφοποιήσεις των πόλεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν ένα ευέλικτο εργαλείο με πολυάριθμες δυνατότητες εφαρμογής και ευκαιριών συνεργασίας που μπορούν να προσφέρουν απτά οφέλη στους δήμους και τους πολίτες.